Jachtwerf Bendie
Nederlands English

Bendie Trawler 53

Aluminium long range trawler

Lengte 16.00 meter
Breedte 4.87 meter
Diepgang 1.35 meter
Doorvaarthoogte 3.45 meter
Waterverplaatsing 28 ton
Materiaal romp aluminium
Materiaal opbouw aluminium
Inhoud dieseltank 5260 liter
Inhoud watertank 1400 liter
Inhoud vuilwatertank 2x 400 liter
Motor 2x Perkins Sabre M135
Rompvorm multiknik
CE-klasse A
 

Het door Jachtwerf Bendie gebouwde aluminium jacht is getekend door de Amerikaanse ontwerper C.W. Paine.
Het extra sterk gebouwde jacht met CE-categorie A is door de geringe diepgang en doorvaarthoogte uitermate geschikt voor de Franse kanalen en tegelijkertijd is het mogelijk een transatlantische oversteek te maken met een koerssnelheid van 8 knopen. De romp heeft een diepe, gebogen V-vorm waardoor er weinig waterverplaatsing is.
Het interieur wordt volledig custom-built gemaakt. In deze trawler is gekozen voor een teak interieur met wit gespoten vlakken. (Old Englisch style).

De grote salon heeft een L-vormige dinette aan stuurboord-zijde. Zoals elk zeegaand jacht heeft het een royale stuurstand met alle benodigde apparatuur voor een avontuur op zee op een overzichtelijke plaats voorin de salon. De kombuis, uitgevoerd in U-vorm is van alle gemakken voorzien en geprepareerd voor alle omstandigheden. De salon bestaat rondom uit grote ramen wat een natuurlijke lichtinval geeft en heeft toegang tot het dek aan stuurboord- en bakboordzijde, evenals door een deur vanuit de buiten stuurstand.

De achterkajuit heeft een twee persoonsbed met gescheiden douche- en toiletruimte.
Voorin bevinden zich de gastenhut met twee bedden en de aparte douche- en toiletruimte. Tussen de gastenhut en de machinekamer bevindt zich de “ships office”met bedden aan stuurboord- en bakboordzijde en een bureau voor kaartlezen of schrijven. De toegang tot de machinekamer is via een trap midscheeps.
Boven de achterkajuit is de buiten stuurstand met een grote U-vormige bank.

De trawler is uitgerust met twee Perkins Sabre motoren van elk 135 pk. De twee dieseltanks van gezamenlijk 5260 liter kunnen afzonderlijk schoongemaakt worden door middel van Fuel polishing system. Met de 5260 liter diesel en een koerssnelheid van 8,5 knopen is het mogelijk een afstand van 2000 mijl af te leggen.

In de machinekamer, waar veel aandacht is besteed aan de isolatie, zowel akoestisch en thermisch, staan verder een generator en een hydraulische unit voor de stabilisatoren. De Mastervolt apparatuur in combinatie met de zes gel accu’s van 200 Ah zorgen voor voldoende stroom aan boord.

Door de voorzieningen aan boord, de prima vaareigenschappen en de grote tanks is het prima mogelijk lange tijd van huis te blijven en grote afstanden te overbruggen.

Op de site www.troll.bachy.net kunt u de avonturen van een klant met een Bendie Trawler 53 volgen.