Jachtwerf Bendie
Nederlands English

Bendie Trawler 1800

Fraai gelijnd stalen multi-knikspant

Lengte 18.00 meter
Breedte 4.85 meter
Diepgang 1.40 meter
Doorvaarthoogte 3.45 meter
Waterverplaatsing 42 ton
Materiaal romp staal
Materiaal opbouw staal
Inhoud dieseltank 2000 liter
Inhoud watertank 1000 liter
Inhoud vuilwatertank 400 liter
Motor Vetus Deutz DT67 286pk
Rompvorm multiknik
CE-klasse A
 

De Trawler 1800 is een fraai gelijnd stalen multi-knikspant motorjacht met een lengte van 18.00 meter bij een breedte van 4.85 meter en een diepgang van 1.40 meter.

Het jacht heeft een waaiersteven, een hoog boeisel, overdekte gangboorden en een flying bridge. Door de geringe kruiphoogte van 3.45 meter is het jacht uitermate geschikt voor een tocht door de Franse kanalen. Het interieur wordt geheel custom-built gebouwd en ook qua indeling heeft de klant alle mogelijkheden.

Via de openslaande deuren op het achterdek wordt een grote leefruimte betreden. Aan de achterzijde is de salon gesitueerd met een grote bank, in het midden de kombuis met dinette en voorin de stuurstand. De kombuis is voorzien van een vaatwasser, combimagnetron, koelkast spoelbak en 4-pits kookplaat. Bij de stuurstand, die uitgerust is met een complete navigatieset van Simrad, is zowel aan stuurboord- als aan bakboordzijde een deur naar het gangboord. In de salon en de dinette heeft men perfect zicht naar buiten.

Voorin zijn de gastenhut met twee persoonsbed, een gastenhut met stapelbedden en een toiletruimte te vinden. De eigenaarshut met groot twee persoonsbed en de doucheruimte bevinden zich onder het niveau van de kombuis en dinette.

De Trawler is uitgevoerd met een Vetus Deutz DT67 van 286pk.
De machinekamer is zeer ruim en goed toegankelijk en heeft achterin een extra ruimte voor de Victron apparatuur en bergruimte. De machinekamer is goed toegankelijk door het luik in het achterdek en een deur in de eigenaarshut.

De machinekamer biedt tevens plaats aan een 14 KvA generator en de hydraulische installatie voor de boeg- en hekschroef, een ankerlier, hydraulische radarmast en trap. Evenals de hoofdmotor is de generator eveneens uitgerust met een hydrauliekpomp. De hydraulische stabilisatoren zorgen ervoor dat het jacht bij zwaar weer en op zee ook stabiel blijft. De machinekamer is zeer goed geïsoleerd, wat bijdraagt aan de rustige sfeer tijdens het varen.

Het jacht wordt gebouwd onder CE-ontwerpcategorie A.