Jachtwerf Bendie
Nederlands English

Bendie Impressive 2200

A small superyacht

Lengte 21.80 meter
Breedte 5.70 meter
Diepgang 1.40 meter
Doorvaarthoogte 4.30 meter
Waterverplaatsing 60 ton
Materiaal romp staal
Materiaal opbouw staal
Inhoud dieseltank 6500 liter
Inhoud watertank 1800 liter
Inhoud vuilwatertank 450 liter
Motoren 2x John Deere 526pk
Rompvorm Rondspant
CE-klasse A
 

Afgelopen Hiswa te water in IJmuiden (2011) had de “Bendie Impressive 2200” haar wereldprimeur. De nieuwe modellenlijn “Impressive”van Bendie is verkrijgbaar in lengte variërend van 15 tot 22 meter. Ontwerper Han van Vossen heeft samen met Jachtwerf Bendie een luxe, robuust en imposant jacht met de uitstraling van een superjacht op de markt gebracht.

De Impressive 2200 is een stalen rondspant motorjacht met een lengte van 21.80 meter bij een breedte van 5.70 meter en een diepgang van 1.40 meter. Het jacht heeft een waaiersteven, een hoog boeisel en overdekte gangboorden en achterdek. De spiegel verloopt rond met in het midden een hydraulische klep, die toegang geeft tot de storage. Hierin staat de bijboot die via de klep te water gelaten kan worden.

Het interieur wordt geheel custom-built gebouwd en ook qua indeling heeft de klant alle mogelijkheden. Via de openslaande deuren op het ruime achterdek komt men in een grote leefruimte. Hierin bevinden zich de salon, dinette & kombuis en de stuurstand. De dinette is voorzien van een groot elektrisch schuifluik. De stuurstand is uitgerust met een complete navigatieset van Simrad. De kombuis is berekend op een lang verblijf aan boord met een 4-pits kookplaat, combimagnetron, vaatwasser, grote spoelbak en koelkast. In de salon bevindt zich een extra koelkast met vriesgedeelte en ijsblokjes maker. Het interieur is uitgevoerd in kersen met op de liggende delen genoest esdoorn gecombineerd met mat RVS. Voorin is aan SB zijde de gastenhut met twee persoonsbed te vinden, aan BB zijde de douche & toiletruimte en in de punt een gastenhut met twee bedden. Leuk detail in de gastenhut en de douche & toiletruimte zijn de rechtopstaande ramen die voor veel lichtinval zorgen. De eigenaarhut met groot twee persoonsbed en de douche & toiletruimte zijn onder het niveau van de salon gesitueerd.

De Impressive 1800 is uitgevoerd met twee geheel elektronisch geregelde John Deere 526pk motoren. De machinekamer is zeer ruim en goed toegankelijk door een deur in de eigenaarhut en door de hydraulische spiegelklep. Dit laatste is zeer handig om bijvoorbeeld de fietsen op te bergen. De machinekamer biedt tevens plaats aan een 14 KvA generator en een 6KvA generator en de hydraulische installatie voor de boeg- en hekschroef, een ankerlier, hydraulische radarmast en de spiegelklep. Het jacht is uitgerust met hydraulische stabilisatoren die ervoor zorgen dat het jacht bij zwaar weer en op zee ook stabiel blijft.

In de trap op het achterschip zit een hydraulische gangway. Het jacht is ook voorzien van airco, een watermaker, dubbele drinkwaterpomp, vloerverwarming en centraal stofzuigsysteem. De machinekamer is zeer goed geïsoleerd, wat bijdraagt aan de rustige sfeer tijdens het varen.

Dit jacht is gebouwd onder CE-ontwerpcategorie A en SI Rijnvaartattest.. Met de bouw van de Impressive serie heeft de werf een zeer hoogwaardig jacht met uitstekende vaareigenschappen op de markt gebracht. Een jacht met alle luxe en comfort voor een langer verblijf aan boord.