Jachtwerf Bendie
Nederlands English

Bendie Impressive 1800

A small superyacht

Lengte 18.60 meter
Breedte 5.20 meter
Diepgang 1.40 meter
Doorvaarthoogte 4.50 meter
Waterverplaatsing 48 ton
Materiaal romp staal
Materiaal opbouw staal
Inhoud dieseltank 5000 liter
Inhoud watertank 1500 liter
Inhoud vuilwatertank 450 liter
Motoren 2x Vetus Deutz DT66 EMR 170pk
Rompvorm Rondspant
CE-klasse A
 

Afgelopen Hiswa te water in IJmuiden (2008) had de “Bendie Impressive 1800” haar wereldprimeur. De nieuwe modellenlijn “Impressive” van Bendie is verkrijgbaar in lengte variërend van 15 tot 22 meter. Ontwerper Han van Vossen heeft samen met Jachtwerf Bendie een luxe, robuust en imposant jacht met de uitstraling van een superjacht op de markt gebracht.

De Impressive 1800 is een stalen rondspant motorjacht met een lengte van 18.60 meter bij een breedte van 5.20 meter en een diepgang van 1.40 meter.
Het jacht heeft een waaiersteven, een hoog boeisel en overdekte gangboorden en achterdek. De spiegel verloopt rond met in het midden een hydraulische trap, die toegang geeft tot de achterin gelegen machinekamer met twee motoren.

Het interieur wordt geheel custom-built gebouwd en ook qua indeling heeft de klant alle mogelijkheden. Via de openslaande deuren op het ruime achterdek komt men in een grote leefruimte, de salon annex stuurhut. De salon is voorzien van een groot elektrisch schuifluik. De stuurstand is uitgerust met een complete navigatieset van Simrad. Het interieur is modern en strak, uitgevoerd in notenhout, gecombineerd met mat RVS. Voorin zijn de kombuis, dinette en gastenhut met twee persoons bed en douche en toiletruimte te vinden. De kombuis is berekend op een lang verblijf aan boord met een 4-pits kookplaat, combimagnetron, vaatwasser, grote spoelbak en koelkast met vriesgedeelte. In de salon bevinden zich een extra koelkast en wijnkoeler. Leuk detail in de kombuis en dinette zijn de rechtopstaande ramen die voor veel lichtinval zorgen.
De eigenaarshut met groot twee persoonsbed, douche en toiletruimte en een gastenhut met stapelbedden zijn onder het niveau van de salon gesitueerd.

De Impressive 1800 is uitgevoerd met twee geheel elektronisch geregelde Vetus Deutz DT66 motoren. De machinekamer is zeer ruim en goed toegankelijk door het luik in het achterdek, een deur in de eigenaarshut en door de deur onder de hydraulische trap in de spiegel. Dit laatste is zeer handig om bijvoorbeeld de fietsen op te bergen. De machinekamer biedt tevens plaats aan een 14 KvA generator en de hydraulische installatie voor de boeg- en hekschroef, een ankerlier, hydraulische radarmast en trap. De hydraulische stabilisatoren zorgen ervoor dat het jacht bij zwaar weer en op zee ook stabiel blijft. De machinekamer is zeer goed geïsoleerd, wat bijdraagt aan de rustige sfeer tijdens het varen.

Het jacht is ook voorzien van het Pro-dock systeem. Hiermee kan men met één Joystick de boeg- en hekschroef proportioneel en de twee motoren bedienen. Aanleggen in de sluis en in de haven is dus een koud kunstje.
Het jacht wordt gebouwd onder CE-ontwerpcategorie A.

Met de bouw van de Impressive serie heeft de werf een zeer hoogwaardig jacht met uitstekende vaareigenschappen op de markt gebracht. Een jacht met alle luxe en comfort voor een langer verblijf aan boord.